София, 24 юни 2025 г. Един от водещите експерти в областта на хранителната безопасност и потребителската защита – инж. д-р Андрей Велчев, ще бъде сред основните участници в днешното издание на Седемнадесетия национален бизнес форум „Храните – вкус, качество или реалност“, който се провежда в Дом на науката и техниката** в София
Събитието събира представители на академичните среди, бизнеса и държавната администрация, за да обсъдят ролята на качеството в съвременната хранителна индустрия – между потребителската отговорност и маркетинговите стратегии.
Инж. д-р Велчев, представител на Сдружение за достъпна и качествена храна, ще изнесе доклад по Тема III: „Качеството на храните – отговорност към потребителя или начин за увеличаване на продажбите“**, под заглавие:
👉 *„Митове и реалности за качествената храна: Науката срещу маркетинга“.*
В своята лекция той ще разгледа ключови заблуди относно „био“ етикетите, безглутеновите продукти и ролята на маркетинга при оформянето на потребителския избор, като ще подчертае нуждата от научна грамотност и прозрачност в комуникацията с потребителя.
През последните четири години, Сдружението, ръководено от д-р Велчев, е реализирало редица инициативи за повишаване на хранителната култура и достъпа до качествени продукти, включително информационни кампании, сътрудничество с университети и предложения за нормативни подобрения.
🕙 Форумът започва в 10:00 ч. в зала №4, ІІ етаж** на Дома на науката и техниката, ул. „Г. С. Раковски“ №108.