ПОЧИНА
академик Мария Балтаджиева
на 90 години
Академик Мария Балтаджиева е световноизвестен учен в областта на технологията на млякото и млечните продукти. Член е на престижни чуждестранни организации, сред които Интернационалната федерация на откривателите. Световната съдийска комисия по качеството на млечните продукти, експерт на Международната федерация по млякото. Носител е на най-високата награда за научно-техническо творчество – вписване в Златната книга на откривателите и изобретателите в България. Дългогодишен ръководител на катедра „Технология на млякото и млечните продукти“, декан на Технологичния факултет, зам,-ректор на УХТ със значителен принос за развитието на международното сътрудничество на университета.
Акад. Балтаджиева е член на националното ръководство на Съюза на учените – България. „Доктор хонорис кауза“ на Университета по хранителни технологии.
Загубихме един прекрасен, ерудиран човек и колега, изживял достойно жизнения си път!
Изказваме искрени съболезнования на близките й!
ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА Й ПАМЕТ!
От членовете на Сдружение За достъпна и качествена храна