Пoредни сигнали на потребители недоволни от качеството на хранителни продути в търговската мрежа подаде Сдружение „За достъпна и качествена храна“ към БАБХ

Платформата за подаване на сигнали от страна на потребителите за съмнения и нередности на хранителни продукти www.zdkh.bg продължава да работи с пълна сила и отново получи поредните сигнали за некачествени или със занижени качества продукти, продавани в търговската мрежа, като два от тях бяха подадени в Българска агенция по безопасност на храните..

Единият сигнал е за мюсли, което плюс включените в него 6 вида ядки се забелязва и съдържание на камъчета и други съмнителни елементи. Другият продукт, за който получихме сигнал от обезпокоен потребител е за вино в кутия тип „Мерло“, което вместо да има мек, приятен вкус и плодови нотки, притежава неприятен химичен привкус на парафин и нафта.

Сдружение „За достъпна и качествена храна“ е организация с нестопанска цел , която цели да бъде в полза на потребителите, да защитава техните интереси свързани с вкусовите качества и достъпността на хранителните продукти , предлагани в търговската мрежа.

Подаването на сигнал от потребителите става много лесно- трябва да въведе своите имена, имейл адрес и телефон, за да подаде сигнал на страницата на сдружението. Има и текстово поле, в което да се опишат нередностите, както има и възможност за прикачване на снимка или файл.

Сдружението продължава да оказва контрол върху качеството на продуктите предлагани в търговската мрежа и няма да спира да подава сигнали към институциите, за да могат потребителите да бъдат сигурни в надеждността и качеството на всички предлаганите стоки в търговската мрежа.